HTML

MAGASFESZÜLTSÉG

Az elmúlt két évtized "eredményei" az oktatás tükrében

Friss topikok

  • Don Quixote de la Ferko: @molnibalage: Hááát, ha nem a saját szememmel látom, talán nem hiszem el. Hollandiai haver 16 é... (2012.02.20. 21:08) Az elbunkósodásról

2012.07.29. 14:06 Tangooo

Csupa akadémikus

A rasszizmus elleni mozgalom ma vitathatatlanul legerősebb bástyája Hollywood. Futószalagon gyártott sorozataik – tisztelet a nagyon ritka kivételeknek – szinte elsőrendű szempontja ma már az „afro-amerikaiak” sikeres integrációjának sulykolása.

És itt egy kis kitérő:  Nem olyan régen olvastam egy USA-ban készült felmérésről, melynek témája a különböző népcsoportok intelligenciaszintjének összehasonlítása volt. Mivel a számszerű eredményekre már nem emlékszem, csak a kialakult sorrendre, ebből idéznék: a legmagasabb pontszámot az ázsiaiak, a legalacsonyabbat a feketék ( bocsánat)  afro-amerikaiak érték el. Talán ezt a tényt ellensúlyozandó alakult át a követelmény rendszer a forgatókönyv íróknál: - Mutassátok meg, hogy ők semmivel sem alávalóbbak, mint a fehér amerikaiak!

Ez rendben is lenne, de íróink átestek a ló túlsó oldalára. Nem kicsit, nagyon!(hogy egy klasszikust idézzek)

Ha ma belenézünk egy sorozatba, azt látjuk, hogy a főnök (rendőrségen, tűzoltóknál, orvosoknál, ügyvédeknél stb) szinte csak és kizárólag fekete lehet. Két szakértő közül, ha egyikük esetleg fehér lenne – csakis a fekete mondhatja ki a tutit! Két fekete szinte sosem ölelkezik egymással, a fehér viszont könnyes szemmel borul fekete megmentője keblére, és azontúl összejárnak.

 És hogy a rendezők se maradjanak le a forgatókönyvírók mögött PC-ben, ők pedig szinte perverz módon osztják a szerepet olyan fizimiskájú színészre – mondjuk minimum két nagydoktori fokozattal bíró szakértő megformálására – akiről lerí, hogy IQ-ja az ötvenet sem éri el. (Aranyos példa volt erre, amikor egy ilyen „nagy tudású” szereplő  jegyzetébe pillanthattunk be – és pechjére ehhez nem használtak „kaszkadőrt” – nagy nehezen hozott össze nyomtatott ákombákom betűkkel egy kétszavas mondatot! Csak, a zárójelen belül zárójelben jegyzem meg, hogy ez odaát elnökökkel is előfordul! Lásd Moor filmjét 9/11-ről!)

Hogy munkájuk nem eredménytelen mutatja néhány tapasztalatom: a cigánysággal kapcsolatos hozzászólások  között olvastam olyan véleményt, miszerint az USA-ban már megoldódott a feketék integrációja. Nyilván a sorozatokból szerezte ismereteit a kommentelő.

És végezetül egy személyes élmény ezzel kapcsolatban:

Néhány éve feleségemmel New York-ban jártunk.  Autónk nem lévén autóbusszal utaztunk. Amikor elértük a célállomást, én elsőnek szálltam le, majd megálltam, feleségemet várva, aki lemaradt egy kicsit. Egy idősebb fekete asszonyság  jött utánam, akit – ahogy Anyukám belém nevelte – lesegítettem. A hölgy egy darabig hezitált, hogy elfogadja-e felé nyújtott kezemet, végül igénybe vette segítségemet és ő is leszállt. Azután ott állt velem szemben sóbálvánnyá merevedve. Láttam az arcán a hitetlenkedést. Egy fehér ember Őt lesegítette! – Nyilván nem nézett elég amerikai sorozatot!

Szólj hozzá!

Címkék: integráció népcsoportok Címkék IQ feketék és fehérek tv-sorozat


A bejegyzés trackback címe:

https://hovajutottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr204684800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása